06/12/2011

Cas de l'Aldea: no entenc res

2 min

Ho sento, però no entenc res de tot això que està passant a l'Aldea. A veure, sé que 3.000 dels seus 4.500 habitants s'han quedat d'un dia per l'altre sense els seus diners. Sé que els tenien a la secció de crèdit de la cooperativa del poble i, sembla, que ja no hi són. Bé, o sí que hi són, però no gaire. O no hi són ara, però sí que hi seran, però no se sap quan. Sé que diuen que la situació és molt greu. Tant que s'expliquen casos de persones que no tenen diners ni per anar a comprar el pa perquè la falta de liquiditat de la cooperativa ha provocat el bloqueig dels comptes. Sé que diuen que s'estan posant en marxa mesures per solucionar els casos més greus i també sé que diuen que l'entitat és forta, que no passa res i que aviat podrien trobar una solució. Sé que la conselleria d'Economia va auditar l'entitat fa menys d'un any i diuen que van trobar-hi un superàvit d'un milió d'euros, però el forat actual es xifra en 6 milions.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Sé tot això, però encara no sé per què ha passat tot això. És a dir, que no sé per què han arribat a aquesta situació. I no ho sé perquè no m'ho explica ningú. Diuen que es veu que van fer-se unes inversions que van ser pagades al comptat i que això ha provocat el daltabaix. Però només ho diuen. I no diuen qui va fer aquestes inversions, ni amb quin objectiu, ni amb quin permís de qui. L'únic que és cert és que ja fa quatre dies que va esclatar l'escàndol i ningú ha sortit a explicar res. Si haguessin anat tan ràpid a aclarir alguna cosa com a anar a la Generalitat a demanar ajuda, potser començaríem a entendre què coi ha passat. I posats a explicar, potser algú hauria de dir-nos què hi té a veure (o no) Caja Madrid en tot això (el seu logo és a la porta de la secció de crèdit).

Un poble sencer pot fer fallida (esperem que no, naturalment) i, al segle de la informació total i immediata, continuem sense saber per què. In-su-pe-ra-ble.

stats