Publicitat
Publicitat

L’APUNT

Civisme, determinació, responsabilitat

Avui comença una nova i determinant hora del Procés. Ho fa amb el referèndum convocat pel govern de Catalunya amb una llei del Parlament. Ho fa amb un nou suport ciutadà massiu i impecable en un moment crític. També amb tot l’aparell de l’estat espanyol a punt per represaliar. Ara és quan el civisme, la determinació i la responsabilitat han de ser elements irrenunciables de l’actuació dels sobiranistes. Civisme per demostrar tants cops com calgui el tarannà democràtic dels que volen un referèndum per votar sí o per votar no. Civisme, també, per no caure en provocacions ni confondre l’adversari i donar-li la raó a Aznar i el seu vaticini verinós de la divisió de la societat catalana.

Determinació per mantenir-se ferm al costat de la democràcia i dels que la defensen.

Responsabilitat per complir cadascú amb la feina que li pertoca. Amb substància, fermesa i lucidesa.

El dia 1 serà molt difícil que el govern espanyol eviti que surtin les urnes. Però ho farà tot per evitar-ho. Tot és tot. La ingenuïtat seria un error. Si no fos penós, la Guàrdia Civil perseguint paperetes i urnes faria gràcia.

És moment de civisme, determinació, responsabilitat i intel·ligència. Més fermesa i valentia que gestos. Més mirada a mitjà termini que a curt. Els ciutadans van donar ahir un nou missatge inequívoc del seu suport al president Puigdemont i al Parlament. Els que intenten infravalorar-lo un cop més, s’equivoquen.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT