20/03/2012

Classes de judo per a Arenas

2 min

Vibrants paraules de Javier Arenas les que recollia l'ARA: "Arenas serà bel·ligerant perquè un andalús pugui viure en castellà arreu de l'Estat". Fins aquí, res de nou. Però és que l'Arenas aquest cop ha anat una mica més enllà i ha dit també que pensa defensar "el dret dels andalusos de viure només amb la seva llengua arreu de l'estat espanyol". Si en lloc de ser una catalana avorrida i sense gràcia natural fos una andalusa simpàtica com ell li diria: " ¡Ole tu güevo! "

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No voldria frustrar les ànsies bel·ligerants de l'Arenas, però trobo que si no sap com canalitzar-les potser es podria apuntar a judo. No cal ser bel·ligerant perquè un andalús pugui viure "en castellà arreu de l'Estat", perquè, ara mateix, viure en castellà arreu de l'Estat és del tot possible. Si l'Arenas es pren la molèstia de venir a Catalunya, on hi ha, per cert, moltíssims compatriotes seus que viuen en català, veurà que no té cap problema per esmorzar, llegir el diari, veure la tele, contractar serveis sexuals o anar a la Fira d'Abril en castellà. El que no és possible, també l'hi dic, és fer el mateix en català. Però no em poso bel·ligerant perquè tinc hora per anar a fer-me els engonals brasilers.

Però, com els deia, el bel·ligerant Arenas no es conforma que un andalús pugui "viure en castellà" arreu del territori. Ell vol que l'andalús pugui viure "només" en castellà. I això vol dir que el que li fot és que hi hagi éssers que parlin en altres llengües, com per exemple el català. És una croada tan noble que trobo que l'ha de dur a l'extrem. No n'hi ha prou que els andalusos puguin viure, per exemple a Catalunya, "només" en castellà. Han de poder viure "només" en castellà però "només" amb accent andalús. Espero, doncs, que a partir d'ara tots els catalans, per evitar la bel·ligerància, facin servir tothora l'accent tan graciós de Paz Padilla.

stats