15/10/2011

Clàudia Pujol

1 min
Clàudia Pujol

Avui m'aixecaré a dos quarts de set del matí i aniré a recollir a la seva casa de Cervià de Ter un dels conferenciants del Dia Sàpiens, el paleontòleg Eudald Carbonell. O sigui que molt probablement començaré el dia amb una xerrada ben animada. Un cop a Sant Cugat del Vallès, on celebrem aquesta jornada festiva, tot l'equip de Sàpiens i de les revistes germanes Descobrir , Cuina i Súpers ens distribuirem per assistir a les diferents activitats: conferències, visites, tallers, etcètera. Jo començaré acompanyant els lectors i seguidors del Sàpiens a una visita guiada a l'Arxiu Nacional de Catalunya per conèixer com funciona i quins documents custodia. Quan acabi aniré cap al Museu-Monestir, que és el centre neuràlgic de totes les activitats, per mirar com funcionen els tallers d'escriptura medieval i de titelles, que hem preparat per als nens i, tot seguit, presentaré la conferència del gastrònom Jaume Fàbrega, que ens parlarà de la cuina dels monjos. Després anirem a dinar amb tot l'equip en algun dels restaurants santcugatencs que han preparat un menú monàstic per a l'ocasió. A dos quarts de cinc de la tarda faré la presentació de la conferència que l'historiador Joan B. Culla farà sobre la figura de Lluís Companys i, una vegada s'acabi la xerrada, entregarem el premi al millor reportatge publicat al Sàpiens durant el darrer any. El colofó de la jornada serà un concert dels mestres del Conservatori de Música Victòria dels Àngels.

stats