20/07/2012

Cròniques carnívores

2 min

Energy emet cada tarda Crónicas carnívoras , un programa més de la tele de l'exageració. El presentador, Adam Richman, viatja arreu dels Estats Units analitzant la gastronomia més radical. Ja us avanço que el programa crea tanta addicció com la més suculenta de les hamburgueses. T'ho empasses encara que no et vingui de gust.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Richman parla amb amos de restaurants i cuiners mentre proven pizzes gegants, salsitxes enormes i plats combinats que alimentarien un poblat sencer d'Uganda durant tres setmanes. La gràcia és que el presentador no només ens ho ensenya sinó que també s'ho menja. I s'ho acaba. No perdona ni una engruna.

Una d'aquestes tardes va visitar el Big Pie in the Sky, un local d'Atlanta on fan la pizza de massa fina més gran de l'Estat (Geòrgia): són setanta-sis centímetres de diàmetre i cinc quilos de pes. Va carregada amb cinc tipus de carn diferent i dos formatges. És tan grossa que el cuiner, abans de coure-la, es veu obligat a passar un rodet de pintar parets untat de greix per la part inferior del forn perquè no s'hi enganxi la massa. Un cop cuinada col·loquen un bebè al costat de la pizza perquè els espectadors ens fem la idea de la mida real del disbarat culinari. Sembla el llit de la criatura. Adam Richman balla hip-hop una estona per agafar gana.

Després comença una competició amb un altre client per halar-se aquella barbaritat. Una per a cadascú. Tallen les pizzes en porcions gegants i les col·loquen una sobre l'altra. Sis triangles apilats, llardosos, on hi enfonsen els dits per fotre-hi queixalada com si fos un entrepà. El greix els regalima per les mans i els braços, el tomàquet els cau per la barbeta i la carn se'ls enganxa a la cara. Però no ho pots deixar de mirar.

Si esteu tips de les repeticions televisives de l'estiu, teniu ganes de veure món i us toca quedar-vos a casa, no en dubteu. Les cròniques gastronòmiques d'Adam Richman us arreglaran la tarda. No és apte per a espectadors amb hipersensibilitat dietètica o gastronòmica. I alerta, perquè fa venir gana.

stats