08/05/2013

Dia Mundial del Periodista i Tertulià Monàrquic

2 min

L'Audiència de Palma ha suspès la imputació per corrupció de la infanta Cristina. Per tant, el 6 de maig serà recordat com el Dia Mundial del Periodista i Tertulià Monàrquic.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ja se sap que el periodista o tertulià monàrquic en general és monàrquic perquè de manera directa o indirecta treballa per a la monarquia. És normal. Jo també seria monàrquica si fes de capatàs a les finques de la duquessa d'Alba o li redactés el menú del dia. Una altra cosa és ser periodista i tertulià monàrquic perquè sí, perquè consideres que hi ha gent superior a tu. Això té molt de mèrit.

Passa, però, que el populatxo avui en dia ja sap que la majoria de periodistes i tertulians monàrquics en són perquè qui paga mana. Per tant, els periodistes i tertulians monàrquics es veuen obligats a fer les succions reials amb la boca petita. Quan la infanta va ser imputada, van treure la plantilla, van dir que el jutge Castro volia ser una estrella i van esperar pacients. Ahir Felip V, al cel sia, els va recompensar. "És que no hi ha indicis!", repetien. I ens feien saber que el jutge Castro havia decidit només imputar la filla del rei per un e-mail. Aquell on el manso li demana que es miri un escrit (relacionat amb l'empresa Nóos de tots dos) i que n'hi doni el parer. El periodista i tertulià monàrquic deia (finalment amb boca grossa) que això no volia dir que ella en sabés res, dels negocis tèrbols.

Per preguntar-se sense prejudicis si l'e-mail és un indici de culpabilitat o no, només cal fer un exercici filosòfic. Imaginar-se que no s'acusa el gendre reial de robar diners, sinó d'un delicte més greu com segrestar nens, per exemple. I aleshores, tornar a pensar en l'e-mail on ell li deia a la seva dona, parlant d'aquests negocis: "Mira't això i digue'm què en penses". Costa més. Fins i tot si ets periodista i tertulià monàrquic.

stats