14/01/2011

Doctor Propofol

2 min
El doctor Murray pot acabar sent víctima de les rareses de Jackson.

Se sabrà tot, sí, llevat d'una cosa. Convé, pel bé del mite, que el misteri sobre la mort de Michael Jackson es perpetuï. La marca Marylin encara ven més per l'enjòlit de la seva mort que pels seus paperassos com a actriu.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Michael Jackson va morir als cinquanta anys per una "intoxicació aguda de propofol", un medicament a mig camí entre la sedació i l'anestesia i que, des de feia anys, reclamava que li administressin per poder dormir. Quan demanava la seva ració de "llet", els metges ja sabien a què es referia. El 25 de juny de 2009, el cardiòleg Conrad Murray, que ja vivia a casa seva, n'hi va acabar injectant una dosi després que, amb diferents calmants, el cantant no en tingués prou. Però el propofol és tan fort que necessita un control constant que Murray, parlant pel mòbil fora de l'habitació, no va fer. Quan el va voler reanimar, ja no hi va ser a temps.

Ara hem sabut que el doctor serà jutjat per homicidi involuntari. Esperarem la sentència recordant, això sí, que a la gira mundial del 1996 Jackson ja es va fer acompanyar d'un anestesista, que el 2005 va reconèixer prendre's 40 pastilles de Xanax cada nit per poder clapar i, sobretot, que Lise Marie Presley (la seva exdona i filla d'Elvis) té fresca la conversa en què en Michael li va dir que tenia la sensació que acabaria com el pare d'ella. Bingo.

Mentrestant, la seva germana LaToya va més enllà i alimenta la teoria de la conspiració. Assegura que Murray és el cap de turc d'una conxorxa molt més àmplia per assassinar el Rei del Pop. La seva mare, en canvi, considera que el doctor "és un monstre". No s'equivoqui, senyora. Potser el metge es passarà quatre anys a la presó per homicidi involuntari, però en aquesta història el monstre era el seu fill.

stats