11/02/2012

Electricitat estètica

2 min

Deixem enrere una de les setmanes més carregades dels últims mesos. Un ambient amb poquíssima humitat ha facilitat espectaculars enrampades elèctriques amb qui menys ho esperàvem. És fascinant comprovar com les reaccions a aquest fenomen físic abasten un ampli ventall d'emocions. Després d'una espetegada elèctrica entre dos individus, serem testimonis d'esglais tímids, crits reprimits, somriures còmplices de sadomasoquista i també esgarips corprenedors, ensurts hiperbòlics o sobreactuacions lamentables. En l'observació de les relacions humanes, pocs instants resulten tan enriquidors com quan dues persones s'electrocuten mútuament.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El nostre cervell no sembla estar gaire preparat per a la possibilitat que, per unes dècimes de segon, ens travessin 10.000 volts procedents d'un altre cos humà. L'espectacle de l'enrampada és inigualable i la manera com reaccionem diu molt de com som. Demanem explicacions al nostre interlocutor elèctric, ens disculpen immediatament o ens emprenyem com si tot plegat fos un complot dels camps magnètics en contra nostra. Ja sigui per les fibres que vestim, perquè seiem en una cadira de plàstic o perquè ens empassem una pila de petaca accidentalment, l'energia que ens acompanya des del principi dels temps se'ns fa present amb aquestes entremaliadures. I ben poc s'hi pot fer per prevenir-ho. Els experts parlen de forrar-se el cos amb neoprè i de portar sempre una barra de ferro a la mà que ens descarregui d'electricitat. O ambdues coses alhora amb el consegüent i previsible perjudici per a la nostra reputació.

I la gran pregunta: podem prendre mal amb aquesta energia? Només cal introduir les paraules claus benzinera , electricitat i explosió a YouTube per descobrir els suposats efectes adversos de l'electricitat estàtica. Esclar que tampoc hem de creure tot el que veiem a internet. Si ho fem, aleshores sí que prendrem mal de debò.

stats