Publicitat
Publicitat

TOVALLONSNEGRES

Perquè ho han vist

Diria que Girauta està fent un al·legat d’aquella Espanya on no hi havia llibertat de premsa

El diputat Girauta, de Ciutadans, va dirigir-se al president Rajoy, del PP, amb aquestes paraules (tradueixo): “¿Com és que els mitjans internacionals han comprat una versió dels fets ocorreguts a Catalunya que coincideix plenament amb aquella que ofereixen les autoritats colpistes?” En efecte, l’home li retreu que “tenint un servei exterior de veritat amb tantíssims funcionaris que cobren de l’erari públic” la Generalitat hagi aconseguit “imposar el relat que l’Espanya actual té a veure amb la franquista”, per culpa dels fets de l’1 d’octubre.

La resposta és senzilla i l’hi haurien pogut donar els mateixos periodistes internacionals. “Perquè ho hem vist”. Els periodistes, amb les seves càmeres i els seus micròfons, eren a les escoles on la policia va apallissar o agafar gent pels cabells o va llançar-la escales avall. I allà on no hi havia periodistes hi havia ciutadans amb els telèfons mòbils. Avui tothom en té un. Ho van gravar i ho van penjar a la xarxa. I són unes imatges que, si les veus, no admeten cap altra interpretació. La dona que implora entrar a l’escola on hi ha els seus fills i és apallissada i abandonada allà a terra com una nosa. La iaia de cabells blancs agafada entre quatre. L’home gran que els diu als policies que ell també és andalús i que només vol votar. No hi ha cap biaix possible. Perquè ho hem vist, perquè ho hem vist, perquè ho hem vist.

Per això, el senyor Girauta es queixa dels funcionaris, que per alguna cosa cobren, carai. Els funcionaris el que haurien hagut de fer és aconseguir que els periodistes no vinguessin o que no publiquessin les atrocitats que van gravar. Que fessin, vaja, com van fer els mitjans espanyols afins al govern.

Queixant-se que els periodistes han “comprat el relat de l’Espanya franquista” diria que està, en realitat, fent un al·legat d’aquella Espanya on no hi havia llibertat de premsa. L’Espanya on un homenet es deixava retratar pels periodistes amb els salmons que havia “pescat” gràcies als serveis, també, del funcionari especialista en apnea lacustre.

Riure, malgrat tot

Etiquetes

Més continguts de

Riure, malgrat tot
PUBLICITAT
PUBLICITAT