24/05/2012

Emprendre em corprèn

2 min

Aquest any, els alumnes de tercer d'ESO podran optar a una nova assignatura anomenada emprenedoria . És una de les notícies més emocionants per a la comunitat educativa des que Teresa Rabal va cantar allò de "Olvidaba de observar, que es odiable odiar y odiar y el horror, aunque es con hache, es horror hasta el final ". Els diria amb la mà al fetge que estic desitjant que la meva filla faci tercer d'ESO perquè li toqui emprenedoria si no fos perquè estic segura que, d'aquí que faci tercer d'ESO, les coses hauran canviat un altre cop i ja l'hauran suprimit.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La idea és lloable. Hi ha crisi i hem de ser emprenedors, de la mateixa manera que fa uns anys (a les glorioses èpoques del Fòrum, quan lligàvem els gossos amb llonganisses de tofu) havíem de ser "multiculturals" i "sostenibles". El nas em diu que no falta gaire perquè la paraula emprenedoria estigui tan gastada com multiculturalitat , i que, per tant, només s'utilitzi amb finalitats burlesques. Però mentre això no arriba, estic desitjant conèixer el temari d'aquesta assignatura de dues hores setmanals. (I segur que els mestres més emprenedors, que seran els que l'hauran d'impartir, també.) És més, m'ofereixo a la conselleria per fer-ne el llibre i les fitxes a preu de retallada. Ara bé, aprofitant l'embranzida emprenedora, ¿no hauríem de crear noves matèries tan necessàries com aquesta? Si l'emprenedoria donarà eines als nostres alumnes per ser emprenedors, també ens caldria, trobo, una assignatura que es digués incorruptibilitat , que donaria eines als nostres alumnes (ja emprenedors) per no ser corruptes. I també podríem fer l'assignatura anomenada reinvenció d'un mateix , perquè hem de reinventar-nos. I la de reciclatge de càpsules de Nespresso amb finalitats artesanals . I, sobretot, la de quilometrisme zero , també anomenada slowfoodisme .

stats