Publicitat
Publicitat

‘PÍNDOLA LEGAL’

Et destròs la casa, no em gravis!

El Tribunal Europeu ha resolt un qüestió sorprenent. Una família txeca feia anys que sofria danys a casa seva. Va decidir instal·lar-hi càmeres que gravaven l’interior i la via pública. Amb aquestes gravacions identificaren els agressors. Els culpables varen reclamar que se’ls havia gravat al carrer sense el seu consentiment i ho varen denunciar davant l’Agència de Protecció de Dades.

El Tribunal s’hi va pronunciar: gravar fora de l’habitatge particular, a la via pública, requereix complir la normativa de protecció de dades, fins i tot el consentiment exprés dels gravats. No pots enregistrar desconeguts sense la seva autorització encara que t’estiguin perjudicant. Ara bé, deixa oberta la possibilitat que el Tribunal Txec valori l’interès legítim de la família a defensar els seus béns, per la qual cosa obre la via que s’interpreti la norma amb sentit comú.

Tal vegada ens estam passant de rosca amb la protecció de dades personals. Si veieu qualcú tirant pedres a la vostra finestra, abans de gravar-lo demanau-li amablement permís per fer-ho.

Més continguts de

Riure, malgrat tot
PUBLICITAT
PUBLICITAT