05/02/2012

Ferran Soriano: L'èpica dels 'powerpoints'

1 min

Aquest fill del Poblenou de mare perruquera i pare pollastrer ha sigut imbatible venent èpica amb els powerpoints . El fracàs de Spanair l'ha deixat penjat del buit, i ara els mitjans catalans vacil·len entre oferir flors al rebel que fracassà o donar la raó als que sempre hi han volgut veure un venedor de fum.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ha encarnat com ningú el jove emprenedor que transforma somnis d'adolescent en projectes econòmics i té la convicció del visionari que sap encomanar el punt de bogeria per tirar endavant enmig d'un oceà de dubtes.

Ullerós i mal afaitat, se'ns presenta com a prototip de la cultura de l'esforç. El seu èxit seria la prova que cap pilota entra per atzar. I fins i tot ara, que ha anat als núvols, el veurem com a model a seguir a la sèrie Mestres de TV3, on resoldrà problemes de càlcul davant alumnes de primària al costat de l'home que li va ensenyar a multiplicar.

Venint d'una entitat que tothom sap que és més que un club, li ha costat poc convence'ns que el seu projecte, més que una aerolínia, era un repte col·lectiu tan vital per al país que abocar-hi diners públics era una gran inversió.

El seu fracàs demostra un cop més que, sempre que volem ser hub , l'audàcia empresarial embolcallada amb la senyera s'acaba estavellant contra el nacionalisme d'estat. I que els polítics, amb diners que no són seus, solen ser més generosos que les famílies burgeses.

stats