‘PÍNDOLA LEGAL’

Formació? A la francesa, gràcies

El president francès Hollande ha declarat aquesta setmana: “No només tenim massa persones a l’atur, sinó que també tenim massa llocs de feina que queden vacants perquè els ocupadors no poden trobar els sol·licitants qualificats. A partir de setembre d’enguany, totes les persones que cerquen feina a França tindran accés gratuït i il·limitat a tots els serveis digitals d’OpenClassrooms”.

Sobre “massa persones a l’atur”, no faré cap comparació odiosa amb la situació espanyola, és massa fàcil. Sí que lloaré l’originalitat de cercar noves fórmules que adaptin les necessitats formatives dels desocupats a la nova era tecnològica. La plataforma elegida pel govern francès és la capdavantera a escala europea i permet adaptar les necessitats a cursos online de qualitat.

Aquí acumulam desenes de canvis legals en la formació, després d’anys de frau, però després d’un cop d’ull a la web del SEPE m’he trobat tres ‘interessants’ cursos gratuïts: ‘Emprendre a Irlanda’, ‘Egiptologia’ i el típic ‘Activitats auxiliars de magatzem’. Canviar-ho tot per no canviar res.

Més continguts de