‘PÍNDOLA LEGAL’

Google i la privacitat

El gegant americà presenta el seu nou centre d’autocontrol de privacitat per als usuaris. El nou botó ‘El meu compte’ ja està actiu a la teva sessió de Google. Des d’allí podràs d’una manera relativament senzilla activar o desactivar que Google conegui la teva navegació, hàbits, preferències, etc. Per si no ho sabies, el valor principal de la companyia és el volum de dades que controla sobre perfils, costums i pràctiques de navegació aplicats posteriorment a la publicitat. Ara, si ho vols, pots limitar l’accés a les teves dades de navegació i mantenir la privacitat en un lloc segur, almanco teòricament.

La companyia ha anunciat aquesta novetat com una política d’empresa amb caràcter protector de la privadesa dels usuaris, però realment respon a la pressió de les autoritats europees en aquesta matèria. A Espanya ja li ‘han caigut’ 900.00 € de multa per vulnerar les normes en matèria de protecció de dades.

Aquests canvis recorden més el nin que aprenia a garrotades el segle passat que el que ho fa amb tècniques col·laboratives ara; però si aprèn, aprèn...

Més continguts de