23/07/2012

Guerres televisives

2 min

La Comisión Nacional de la Competencia (CNC) ha posat dures condicions per a la fusió de La Sexta i Antena 3. Una operació de mesos sembla que ara està més complicada que mai. De fet, és quasi impossible que aquesta fusió es produeixi i sembla que l'operació està destinada al fracàs. La decisió de l'òrgan regulador beneficia clarament el grup Mediaset (Cuatro-Telecinco), que es queda com el grup més fort amb molta diferència, i posa en una situació realment complicada Antena 3 i La Sexta. La cadena de Planeta veu com ha de competir amb clara desigualtat enfront un Mediaset cada dia més fort i que aspira a quedar-se amb la majoria de les engrunes del mercat publicitari. És una guerra a mort en què una de les parts juga amb les cartes marcades. I La Sexta, en una situació desesperada, veu perillar la seva continuïtat si no troba nous inversors. Pinten bastos i el futur de més professionals està en l'aire. Una vegada més.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Darrere les condicions de la CNC hi ha un conglomerat d'interessos econòmics i polítics que ens sobrepassen. La majoria dels membres de la CNC ho són a proposta del PSOE. Coses de despatxos, en diuen. Sembla que Rubalcaba s'està cobrant les factures del suport de La Sexta a Carme Chacón en el procés de successió de Rodríguez Zapatero i no ho està posant gens fàcil als homes de Lara. Ara bé, malgrat tot aquest merder no és descartable un acord final que salvi la situació i restableixi l'equilibri en el mapa televisiu espanyol. I més ara que TVE, cada cop més debilitada, difícilment pot fer un paper actiu d'àrbitre i les televisions autonòmiques tampoc passen pel seu millor moment i s'acosten tsunamis en forma d'ERO.

El setembre es presenta escalfadet i, si tot aquest assumpte no es resol de manera justa, ens podem trobar una situació de monopoli que no pot ser bona ni per a la indústria ni per als espectadors. Coses més surrealistes s'han vist. No tinc cap dubte que aquest culebró seguirà sumant capítols. Això sí, paradoxalment molt allunyats dels objectius de les càmeres. Quina llàstima. Poder-ho seguir en directe seria un gran espectacle televisiu.

stats