CORREPINSIBOTICLASTES

Gürtel Inside

El fabricant de processadors Intel tenia un problema. El seu producte no es veia, perquè anava dintre dels ordinadors. Si no aconseguia ser una marca coneguda pel consumidor, sempre dependria dels fabricants. Així que va tenir la genial idea de crear l’estàndard Intel Inside. Un adhesiu als ordinadors ho indicava, i es va transformar en un símbol de qualitat. I ara ja en una marca.

La sentència Gürtel ha estat per al PP el que Intel Inside ha estat per a l’empresa. El cas era ben conegut des de fa anys, però la sentència ha confirmat que, igual que als bons ordinadors hi ha un Intel Inside, a dintre de tot el PP hi ha un Gürtel Inside. I per això ha prosperat la moció de censura. Perquè ja cap partit ha pogut desviar la mirada. Era massa fort.

S’obre una nova etapa al PP. Caldrà un nou lideratge que tregui l’adhesiu Gürtel Inside del partit. Haurà de fer neteja. Canviar la imatge. I per a això caldrà temps. El PP no tornarà a ser el mateix fins d’aquí uns anys. Espanya passarà a ser, políticament, un país fragmentat com Itàlia. Cada cop més. Ens haurem d’acostumar a navegar en la incertesa política i els canvis constants. Legislatures breus, governs fràgils, jocs de poders.

Això modificarà el nostre conflicte. S’obriran noves possibilitats perquè els interlocutors canviaran ràpidament diverses vegades. Torra i Sánchez encara no solucionaran el tema català. Però obriran alternatives a l’enrocament actual. D’aquí poc temps, Torra i Sánchez no hi seran. El PP d’abans tampoc, haurà evolucionat per sobreviure a aquest Gürtel Inside. I, a poc a poc, s’obriran possibilitats polítiques.

Intel, el que estava ocult i no es veia, va ser el principal motor de l’evolució dels ordinadors. Gürtel també estava ocult i no es veia. I serà el principal motor de l’evolució política que vindrà. Gürtel Inside. Quina vergonya, però.

Més continguts de