01/08/2012

Homenatge a una dona

2 min

Amics, lectors, còmplices… Aquest és un article de comiat... Per això poso tants punts suspensius... Per un mes, tanco amb pany i forrellat el calaix dels meus pensaments ignots (aquests pensaments que comparteixo amb vostès). Pensaments incorrectes, pensaments atrevits, pensaments de dona no sempre fàcils d'expressar. Sobretot quan hi ha grups islamistes (radicals) que em voldrien cremar com una bruixa. M'amenacen per dir el que penso, però si em tapessin la boca ja no seria jo...

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Avui plego i me'n vaig amb la maleta plena de bons propòsits i alguns poemes. Com va dir Machado, "La poesia és una arma carregada de futur". Era Machado? Amb vostès no puc ni vull tenir secrets. No em va l'iPhone i estic escrivint l'article a l'aeroport, com sempre atrafegada. Tant de bo el dia tingués 48 hores...

Passaré les vacances a Sant Kevin de Vallfosca (ho dic per si em volen aturar pel carrer). Aniré sense maquillatge i amb ulleres de sol, sí, però penso que tot i així se'm reconeix. Seré al meu reducte de pau, amb els meus fills* i el meu marit**, que durant l'any ni em veuen. Llegiré Ovidi, Virgili i Pilar Eyre. Ens veurem al setembre... Facin molt l'amor.

*Si en volen saber més, de les meves diverses experiències amb la maternitat en totes les seves formes, poden llegir Mare desastre, mare coratge (ed. El Rèmol, 13,10 euros), Catalunya explicada al meu fill , El finançament autonòmic explicat al meu fill i El bosó de Higgs explicat al meu fill (Ed. Divulga).

**Si tenen curiositat per saber coses del meu actual marit, poden llegir el recull d'articles que li vaig dedicar, anomenat Contigo Diazepan y cebolla (Ed. Suricata, 23 euros) i l'assaig Darrere d'un gran home...? , on expresso el meu pensament frívol però feminista a la vegada. El llibre de poemes que vaig dedicar-li al meu primer marit, Enyorat de desig llepares lluna (Ed. La Llúdriga), està descatalogat, per desgràcia. I així, a nivell autobiogràfic també tinc Cartes a Tresky (Ed. La Llúdriga, 4,90 euros), una mena d'epistolari que vaig dedicar a un dels meus sis gossos estimats. També poden llegir el Tot i més del Lecturas de la setmana passada, on em dediquen un ampli reportatge. Petonarros. Lali.

stats