Incitar a la violència

El problema no és dels senyors de la samarreta sinó teu

La policia espanyola ha dit que va requisar samarretes i bufandes de color groc als seguidors del Barça que entraven a l’estadi Wanda Metropolitano perquè “podien incitar a la violència”. Com sabeu, el groc és el color que, espontàniament, una gran part de la població catalana fa servir per reivindicar la injustícia de la presó d’activistes i polítics independentistes. Són a 600 quilòmetres dels fills en presó preventiva acusats de delictes pels quals, si s’haguessin exiliat, estarien lliures.

El groc incita a la violència. No és que els que van de groc siguin violents com els que, per exemple, van de neonazis o amb caputxes del Ku Klux Klan, que duen una roba que ja et fa saber les seves intencions. Els que van de groc són pacífics. Però inciten a la violència. A la violència de qui? Doncs dels que estan feliços i contents que la gent que dèiem estigui a la presó. O dels que estan incòmodes amb el fet que la gent que dèiem estigui a la presó i no en volen sentir a parlar. I és per això que quan veuen un llaç groc o una samarreta groga es posen violents. Té sentit que es posin violents? No. No en té. Té sentit posar-se violent –suposo– quan et fan mal a tu o als teus, per exemple. Però quan veus un senyor que reivindica alguna cosa (pacífica) el que és saludable mentalment és respectar-ho. El problema no és dels senyors de la samarreta sinó teu.

Seguint aquesta premissa estupidíssima, però vigent a l’Espanya del 2018, si un dia la policia considera que al Wanda Metropolitano hi ha persones que se senten “incitades a la violència” quan veuen homosexuals (hi ha gent que és així), el que farà serà prohibir l’entrada als homosexuals. No als imbècils que se senten incitats a la violència. Una mica com George Bush, que per acabar amb els incendis va decidir que el que calia era tallar els arbres.

Més continguts de