30/06/2012

Intel·lectual

1 min

Ha de ser un guia en la missió de civilitzar-se, de fer cosmos del caos, de construir significat a partir de l'absurd. Si el poeta inventa emocions arrencant-les de la negra nit de la inefabilitat, ell crea un pensament que abans era impensable.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

És algú que sovint té una relació tan excel·lent amb els conceptes com pèssima amb els objectes. I com a nàufrag en una illa deserta es moriria de fam al cap de pocs dies teoritzant sobre el sentit de la seva existència.

Amarat de clàssics, intenta alliberar els contemporanis dels prejudicis del seu temps mostrant-los que moltes veritats són ideologies. On els altres ja només veuen fets ell encara hi veu hipòtesis o fal·làcies.

Les seves habilitats tant li permeten ensenyar a ser crític amb la doctrina oficial com aconseguir que la gent hi combregui i la trobi ideal. Per detectar si és autèntic o forma part del nombrós exèrcit de comissaris polítics només cal observar la incomoditat amb què se'l mira el poder.

Cada país el valora a la seva manera. A França és una vedet mediàtica inflada de pompositat de qui s'arriba a interpretar la pudor dels pets. Als Estats Units se l'ignora o se'l considera un subversiu. I a Espanya només se'l venera quan fa uns anys que cria malves.

Però, al final, és només algú que dedica un temps cada dia a pensar, és a dir, a reavaluar radicalment la muntanya de creences que portem a sobre. Desmentint-les, removent-les i afermant-les, explora nous camins per trobar una sortida al laberint.

stats