Publicitat
Publicitat

EL DIA QUE M'ESPERA

JORDI MORENO

Aquest sergent dels Bombers de la Generalitat, cap del parc de Terrassa, té avui serveis mínims. Com cada dia de l'any

M'AIXECARÉ CAP A LES SISi a les 6.45 estaré al parc. La guàrdia [24 hores] no comença fins a les set, però cal anar de pressa perquè hem de recollir el cotxe del comandament i l'informe al parc que ha tingut la guàrdia anterior, que és a Rubí. Amb tot plegat, tornem a ser a Terrassa cap a les vuit i comencem la rutina més o menys diària, al marge que poguem tenir sortides: al parc de Terrassa en tenim set cada dia de mitjana, i jo participo en quatre, també de mitjana.

Primer toca revisió de material i vehicles, i reunió amb la gent del parc. Després esmorzem plegats. Aquest matí hem de fer pràctiques d'extracció de víctimes d'accident de cotxe. Ens estem preparant per al concurs de Catalunya, que farem a Terrassa, i l'Estatal posterior. Em toca fer paperassa de gestió de personal, però segurament els acompanyaré.

Cap a quarts de dues ens prepararem el dinar, i en acabar toca descontaminació [eliminar olis i combustible] dels cotxes que farem servir per al concurs. I jo haig de fer una visita, que aviat farem un exercici de foc en un pàrquing i n'haig de veure alguns. Vindrà una estona d'activitat física, dutxes, el sopar, neteja de cuina -pensant en els companys de la següent guàrdia-, una estona d'esbarjo i a dormir.

És la rutina de serveis mínims, però no de quan hi ha vaga, sinó dels 365 dies de l'any: tenim torns d'11 persones i un mínim de 7. Plogui, nevi, sigui Nadal o hi hagi vaga. I és quan jo deixo de ser el cap del parc i passo a ser el subcap de guàrdia. Si no tinc guàrdia faig tasques de gestió de nou a dues de dilluns a divendres.

Riure, malgrat tot

Més continguts de