18/01/2011

Judici contra 13 acusats De violència urbana Validació internacional de La consulta independentista El preu del silenci de la jove de les festes de Berlusconi La crisi política endarrereix la formació d'un nou govern La violència sectària deixa almenys 18 morts al nord

2 min
Fortes mesures de seguretat a la presó de Korydallos.

Tunísia

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El govern d'unitat nacional anuncia la celebració d'eleccions abans de sis mesos i la creació de comissions independents per investigar els crims de Ben Ali.

P 17 Israel

Ehud Barak abandona per sorpresa el Partit Laborista i crea una nova formació política. El fins ahir president dels laboristes israelians continuarà, però, com a ministre de Defensa en el govern de coalició de Benjamin Netanyahu.

P 19 grècia

4 La justícia grega jutja 13 presumptes membres d'un grup de guerrilla urbana acusats de desenes d'atemptats amb bomba contra magistrats, mitjans de comunicació i institucions polítiques i econòmiques gregues durant el 2008 i el 2009. Cap dels atacs va fer víctimes mortals. El judici, que durarà mesos, es fa a la presó de Korydallos, prop d'Atenes, enmig de fortes mesures de seguretat.

sudan

7 Els observadors internacionals del referèndum per la independència del sud del Sudan validen el procés de votacions i apunten una victòria clara del , segons els primers resultats. La missió de la Unió Europea destaca l'organització de la consulta, mentre que el grup que dirigeix l'expresident dels EUA Jimmy Carter assegura que les irregularitats que s'hi han produït no deslegitimen el referèndum.

Irlanda

El primer ministre irlandès, Brian Cowen, s'enfronta a la revolta d'alguns membres del seu partit, el Fianna Fail, que li reclamen un canvi de lideratge abans de les eleccions. Cowen no té intenció de cedir el control del partit.

P 18 itàlia

5 La jove que va assistir diverses vegades a les festes privades de Silvio Berlusconi quan era menor d'edat va demanar cinc milions d'euros al Cavaliere per negar-ho tot. Ho indiquen unes converses telefòniques extretes del sumari de la investigació de la fiscalia de Milà a Berlusconi per un presumpte delicte d'abús de poder i prostitució de menors, que ha fet publiques el rotatiu Corriere della Sera .

líban

6 Les consultes per nomenar un nou primer ministre continuaran fins la setmana que ve per intentar acostar posicions. Hezbol·là ha anunciat que no dóna suport a la continuïtat de Saad Hariri al capdavant del govern. La sortida dels ministres de Hezbol·là ja va forçar, dimecres passat, la caiguda de l'executiu per discrepàncies sobre la investigació del tribunal especial per l'assassinat de Rafiq Hariri.

pakistan

8 Un atemptat amb bomba en un autobús provoca la mort de 18 persones i en fereix 10 més al nord del Pakistan, prop de les zones tribals on es refugien els talibans. Tot i que l'atac no ha estat reivindicat, la policia sospita que es tracta d'un cas de violència sectària, ja que a l'autobús viatjaven quatre membres de la comunitat xiïta acusats d'haver participat en l'assassinat de quatre sunnites.

stats