26/02/2012

L'ARA saluda els lectors valencians

2 min

El moment polític i econòmic, tant al País Valencià com a Catalunya, és tan apassionant com delicat. La crisi està passant factura al nord i al sud. Salvant les distàncies i les dinàmiques pròpies, els paral·lelismes són prou evidents: ofec de les finances públiques, degoteig de casos de corrupció, consciència de la necessitat de millorar les relacions econòmiques i reclamació conjunta del corredor ferroviari mediterrani.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Sense que hagin desaparegut els punts de desencontre -TV3 i transvasament de l'Ebre-, la crisi empeny cap al pragmatisme i la consegüent superació d'errors i recels històrics. Caldrà tacte i generositat. I molta pedagogia. Una mateixa cultura ha de poder donar peu a dues comunitats polítiques, a dues societats riques, a dos països que s'entenguin i es respectin. La suma ens enfortirà mútuament. I la suma es pot fer en tots els camps: el de la indústria i el comerç, el de la creació i el mercat cultural, el de la universitat... Sense buscar unanimitats ni voler quadrar el cercle, però sí amb voluntat de normalitat. Donar l'esquena al veí és, entre moltes altres coses, terriblement incòmode. Comença, doncs, a ser hora de girar full, de posar el marcador a zero, de treballar per bastir ponts. Fer-ho és el millor homenatge que es pot brindar a la memòria de l'escepticisme militant de la cultura compartida per al qual tant va treballar un dels més grans assagistes europeus del segle XX, el valencià Joan Fuster.

Aquest és l'esperit amb el qual l'ARA arriba al País Valencià. Som conscients que ho fem en un moment en què una nova generació valencianista agafa protagonisme polític i cívic. Un moment d'esperança i renovació. I volem contribuir al seu esforç perquè l'ARA també representem una renovació en el panorama periodístic, som un diari de nou encuny, independent, multiplataforma, que treballa per tornar la credibilitat al periodisme i per explicar el món sense estar condicionats per caduques cotilles polítiques.

stats