24/12/2011

LLUÍS MARTÍNEZ SISTACH

2 min
LLUÍS
 MARTÍNEZ SISTACH

AVUI és la vigília de Nadal. És un dia poc normal per a les meves ocupacions, perquè durant tot el matí no tindré visites, que normalment comencen a les 9.30 del matí i acaben a les 14.30 per anar a dinar, i freqüentment també en tinc a la tarda, i ho compagino amb visites als sacerdots, a les parròquies, a les comunitats religioses i amb les reunions sovintejades.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

M'aixecaré a dos quarts de vuit del matí i dedicaré una estona a la pregària. Després esmorzaré i llegiré la premsa, la correspondència i començaré a contestar les cartes.

A les 11.30 del matí aniré a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona per celebrar la missa amb els que freqüenten el menjador de les Germanes Missioneres de la Caritat, de la Beata Teresa de Calcuta, les religioses i els voluntaris. Dinaré amb ells. És un dinar de Nadal molt ben servit i animat per voluntaris joves.

Després de dinar tornaré a l'arquebisbat per preparar l'homilia de la missa del Gall i de la missa del dia de Nadal. A la tarda aniré a visitar un monestir de monges contemplatives per pregar amb elles, i per desitjar-los que visquin un joiós Nadal. Durant aquests dies de Nadal i fins a Reis, visitaré els monestirs de contemplatives que hi ha a l'arxidiòcesi.

Aquest any presidiré la celebració de la missa del Gall a la basílica del Sagrat Cor del Tibidabo, que serà televisada per a Catalunya per TV3. La missa del Gall és una celebració entranyable i hi ha moltes persones que hi participen. Perquè per Nadal ressonen en el nostre cor bonics records de la infància. Perquè el Nadal ens recorda que Déu s'ha fet home perquè nosaltres puguem ser Déu. Oh, admirable intercanvi!

stats