18/07/2011

L'avi que entén els néts

1 min

Sembla un economista sortit del Cavall Fort i parla el català de l'Albert Jané: clar, genuí i poc cridaner. L'intent de fer-ne un líder topa amb l'essència del que és: societat civil, formiga de l'associacionisme que teixeix l'únic substrat en què és possible la democràcia. El potent focus mediàtic que li han posat a sobre l'enlluerna. Està fet per a l'agradable penombra d'un interior. Més que orador és moderador de debats.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Té el to impassible de qui va armat de raons. De tan neutre, si parla de pressa costa de seguir. I no para de donar dades per demostrar que podem canviar el que ens venen com a ineluctable i que l'economia sempre ha d'estar sotmesa a la política. No hi ha millor antídot contra les americanes virolades.

Sense ser cap geni, és el més semblant a un Chomsky català. Com ell, té l'aire discret i venerable del catedràtic que et rep al despatx i et deixa seure a terra. A tots dos els titllen de perillosos extremistes o vells sonats i en tots dos batega una profunda indignació, que ell ha mig domat gràcies al mestre Xirinachs.

Contra el que sol passar, els anys l'han radicalitzat i s'ha passat amb armes i bagatges als antisistema. Troba gràcies en okupes i quissoflautes que podrien ser els seus néts. Té, davant els indignats , la complicitat de l'avi que malcria. I no voldria morir sense constatar que el capitalisme no era la fi de la història.

stats