11/06/2012

L'hi deixo tot A l'Abel Mariné

2 min

Després del reportatge que va emetre TV3 sobre els perills alimentaris, i en especial sobre els de l'aspartam, voldria acomiadar-me de tots vostès. He deixat un any d'articles fets perquè els meus éssers estimats puguin anar cobrant quan jo ja no hi sigui. Sisplau, no siguin gaire punyents amb els comentaris, pensin que quan em llegeixin jo ja cremaré a la deixalleria (és el lloc més adient per al meu pobre cos).

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Al programa ens deien que l'aspartam està compost de dos aminoàcids: l'àcid aspàrtic i la fenililalanina, acompanyats d'una petita part de metanol que "segons els fabricants, s'elimina sense problemes" però que, segons el catedràtic de nutrició Marià Alemany, "es converteix en formol i s'enganxa a qualsevol cosa: les proteïnes, l'ADN...". Ell deia que "és com si a un ordinador hi vas amb un tornavís i li vas punxant el disc dur".

No consumeixo aspartam (no pas per convicció, sinó perquè no prenc mai els productes que el contenen). No prenc ni sucs light , ni iogurts edulcorats (perquè no m'agraden). Però em moriré. Prenc gaspatxo, Bloody Mary, sopa de tomàquet, espaguetis a la bolonyesa, pa amb tomàquet, tomàquets secs, tomàquet del meu hort amb anxova, pollastre amb samfaina, pisto , arròs a la cubana, tomàquets farcits de tonyina, mandonguilles amb salsa, salmorejo , pizza quatre estacions, pizza tropical, pizza margarita, llagosta amb salsa americana i tikka massala . Tots aquests plats tenen en comú dues coses: que són boníssims i que contenen com a ingredient principal el tomàquet. El tomàquet subministra sis vegades més etanol que un refresc edulcorat amb aspartam. Em sembla, doncs, que, per ètica, els tomàquets haurien de dur una etiqueta que digués "Conté etanol". O "Conté sis vegades més etanol que un refresc edulcorat amb aspartam".

stats