28/12/2010

L'home innocent

2 min
Barcelona, Greenpeace

L' home innocent es lleva a quarts de set i dins la dutxa s'ensabona amb un xampú caríssim que es veu que no fa mal al pH de la seva pell i el vigoritza d'allò més. Un cop enllestit se'n va a la feina en un cotxe elèctric que no contamina, però que sovint es queda sense piles i el deixa tirat, orfe d'un endoll que juga a fet i amagar.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

A la feina l'home innocent no fa servir mai l'ordinador per mirar coses seves ni truca a la dona amb el mòbil de l'empresa. Si ha d'anar al metge, procura agafar hora un cop hagi sortit de treballar i quan tothom plega es queda una estoneta més per si cal fotre un cop de mà a última hora.

Quan torna a casa, com que el cotxe està endollat a l'altra punta de Barcelona, sovint ho fa en bus i sempre que veu pujar un home gran o una prenyada s'aixeca i li cedeix el seient. Fa un parell de dies es va trobar un iPhone sota el cul i el va entregar al conductor, per si el propietari el reclamava. Va ser la primera i única vegada que aquell home no li va tancar la porta als morros per fer tard un segon a la parada.

L'home innocent sempre fa tard per arribar a casa. Un noi amb rastes i pírcing al nas el para per explicar-li què és Greenpeace i després una parella encantadora li expliquen quina feina fa Ajuda en Acció i un carrer més avall unes noies sordmudes amb faldilles llargues el fan signar un paper ple de noms i adreces i just abans de girar al carrer Ferran uns nois molt cridaners el fan jugar a un joc ben curiós amb tres cubells i una boleta. Ah, i si veu un home que demana ajagut damunt la voravia, li dóna diners.

Un cop al piset, tot parant la taula explica el dia que ha tingut i ella el renya, però ell no s'enfada pas. Sap que si la seva dona se l'estima tant és precisament per no ser com els altres, per ser així, com és ell, per ser d'aquells que ja no en queden. L'estima per ser un home innocent.

stats