29/03/2011

L'home insostenible

2 min

L' home insostenible està tan atrafegat quadrant el balanç de facturació del trimestre que ha de llegir el diari a batzegades. Mentre li omplen el dipòsit del flamant quatre per quatre amb què va cada dia a comprar el pa, llegeix de cua d'ull el titular i se'n fa creus de com s'ha permès que un dictador boig ple de Botox estigui quaranta anys al poder.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Un cop arriba a casa, apaga els llums que s'ha deixat encesos, es despulla i dins una banyera plena d'aigua bullent fins dalt llegeix sobre la munió de refugiats del nord d'Àfrica que col·lapsen l'illa de Lampedusa. L'home insostenible pensa que no hi cabem tots aquí, es capbussa dins l'aigua i sense voler té una erecció pensant en el vestit blanc i els ulls negres de Claudia Cardinale.

Mentre el dinar es reescalfa al microones, l'home insostenible se'n va a la pàgina d'Esports i es posa molt content amb la renovació d'un brasiler per una quantitat lleugerament obscena.

Un cop fet el rotet fica la roba neta a l'assecadora i s'asseu a la terrassa a fer el cigarret, on s'adona que el bon temps espaterrant dels últims dies ha fet estralls a la gespa i les plantes tropicals que fan tan bonic. Caldrà regar-les, generosament, mirant de no esquitxar l'estenedor rovellat que avorrit s'entreté amb el vol dels falciots primerencs.

Quan torna dins el pis, l'home insostenible, acalorat pel sol, posarà l'aire condicionat a una temperatura de setze graus i repassant la pàgina on hi ha la programació de les diferents cadenes triarà la companyia amb qui s'adormirà al sofà, rebentat, sense esma per poder llegir la columna de la contra del diari, bressolat per un aparell de televisió encès tota la nit, aliè a les notícies que parlen d'una fuita radioactiva en un país per sort molt, molt llunyà.

stats