22/02/2011

Madrid i Lió Gas Natural i Algèria Metges i Mas-Colell

2 min

Molt es parla, sobretot a Madrid, però no només, del teòric sot en què es troba el Barça. Però la realitat és que és el Madrid qui afronta ara les tres setmanes més complicades de la temporada. Les que poden engegar a rodar el projecte Mourinho, per exemple. Fa sis anys que els blancs no arriben als quarts de final, el mínim de mínims per a un dels millors d'Europa. I mai han superat l'Olympique de Lió en una eliminatòria, però és que tampoc l'han pogut guanyar en cap dels sis partits en què s'han enfrontat a la Champions. L'estat de nervis al Bernabéu és considerable. I els intents de desviar l'atenció, també.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L a companyia gasista presenta avui els seus resultats del 2010, i a fe que és el balanç de més interès dels últims anys. El més lògic és que Gas Natural mantingui la línia dels últims anys, amb importants beneficis, sobretot perquè el preu del gas ha pujat molt durant l'últim any. Amb tot, hi ha dos elements de contrapès negatiu. D'entrada hi ha el cas Sonatrach, la denúncia de la companyia pública algeriana que va obtenir una sentència favorable d'un tribunal de París, en el sentit que Gas Natural pagava unes tarifes massa baixes per les extraccions que hi feia. Encara no s'ha fet efectiva la sentència i falta saber quan farà efectiu el pagament la companyia catalana. L'altre gran punt d'interès, esclar, és la situació de revolta que viu Algèria, i que afecta directament els interessos de Gas Natural, tant pels efectes a curt termini dels incidents al país com per com n'evolucioni la governabilitat i quin en sigui l'executiu resultant.

E l conseller d'Economia compareix avui al Parlament, on haurà de donar explicacions dels comptes de la Generalitat: de les retallades que ha recomanat a cadascun dels departaments del Govern, especialment a Ensenyament i Sanitat, perquè són els sectors més sensibles i que més polèmica han aixecat. En aquest sentit, es trobarà a la Ciutadella amb una protesta, ja que hi ha convocada una concentració de metges, al davant de l'edifici del Parlament. La protesta, esclar, és per les retallades que Sanitat ha dissenyat per aplicar en el sector, i el col·lectiu ha elaborat un manifest que pretén entregar al Govern.

stats