21/12/2012

Malson abans de Nadal (III)

2 min

Rosa Díez, la portaveu del grup Unión, Progreso y Democracia, ha demanat al govern que "deixi sense finançament Catalunya i actuï si el nou govern vulnera la llei". Que vol dir, més o menys, que si hi ha algun negrata que vol seure a davant de l'autobús el fotrem fora a puntades de peu. "¿Donaran un euro més a Catalunya, que ha dit que incomplirà el dèficit i se saltarà la Constitució?", s'ha exclamat. I té raó. Al joc de Play El Padrí passa si fa no fa el mateix. Quan el botiguer es rebel·la i no vol pagar el tribut, tu li envies uns senyors molt elegants que li destrossen la botiga.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Quan es tracta de pasta, les coses es veuen molt diferents depenent de si ets el que esquitxa o el que s'embutxaca. Quan Catalunya esquitxa, està fent "una contribució solidària". I aquesta contribució solidària, naturalment, és inqüestionable. No hi fa res que els navarresos o els bascos no paguin la morterada que paguem nosaltres. Ells estan més bons. Punt. En canvi, si és Espanya la que ha de pagar a Catalunya les engrunes del que Catalunya li ha enviat prèviament, la cosa canvia. En aquest cas, no és una obligació d'Espanya. És un regal que només rebrem si ens portem bé. Una mena d' amic invisible , vaja, que ells ens fan només si els surt del cor. Què diria Rosa Díez si Catalunya plantegés no pagar a Espanya si Espanya se saltés la legalitat? Perquè no pagar el que se li deu a Catalunya també és saltar-se la legalitat.

Que la Rosa Díez proposi "deixar sense finançament Catalunya", vol dir que ara, ella, no considera que estiguem sense finançament. Per tant, suposo que el que ella vol dir, en realitat, és que ens mereixem un setge. Per a la Rosa Díez, Catalunya és un immens tió. Ens foten garrotades per obligar-nos a defecar regals i, a sobre, exigeixen que no siguin arengades (perquè, com tothom sap, són massa salades).

stats