11/03/2012

Malucs

2 min

Ananda Marchildon puja a l'ascensor. És una model neerlandesa. Va guanyar el premi Holland Next Top Model del 2008. Després, però, les agències Elite i Mastermodel li van retirar el guardó perquè les normes indicaven que els malucs no podien fer més de 90 centímetres de rotllana. Medicions posteriors van mostrar que havia arribat als 94. L'Ananda va denunciar els convocants al·legant que en rebre la concessió el seu perímetre ja era de 92 centímetres i, per tant, superava el límit. Si llavors no la van excloure, després tampoc no ho podien fer. El jutge li ha donat la raó.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'Ananda està contenta. Aquest veredicte farà que rebi 65.000 euros, la part que li faltava dels 75.000 amb què estava dotat el premi. Les fotografies que s'han publicat de la mossa mostren una dona amb un físic impressionant. És evident que aquests 4 centímetres de més no malmeten en res una figura envejable. L'Ananda s'observa ara al mirall de l'ascensor. Li agrada fer-ho. Sempre s'ha trobat guapa, però en aquest moment es veu radiant. La projecció que ha tingut la sentència ha fet que, només en uns dies, les propostes de feina augmentin exponencialment. Se la veu com una defensora dels drets femenins davant les dictadures que imposen les agències de models quan estableixen cànons de bellesa d'una rigidesa ridícula. La dona escanyolida és un patró que ha de passar a la història. Quantes noies, a causa en part d'un model fictici i inabastable, han patit desordres alimentaris de tot tipus en una cursa boja per l'aprimament a tot preu. L'Ananda creu que els seus malucs rodons i ferms poden esdevenir la punta de llança que trenqui motlles d'un cop i per sempre. N'hi ha per estar-ne orgullosa, i per això, amb un somriure obert, ensenyant les dents blanques al seu reflex, dóna una ferma plantofada a cada maluc, com qui els felicita per la feina feta.

I és que, per acabar-ho d'adobar, i potser no per casualitat, la gran victòria es va fer pública coincidint amb el 8 de març passat, Dia Internacional de les Dones.

stats