08/09/2012

Manifestació

2 min

És una massiva protesta en una via pública a favor d'una causa política. Normalment té un principi i un acabament, on hi sol haver uns parlaments i s'hi pot llegir un manifest que expressa de manera breu i èpica l'objectiu que es persegueix.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La seva essència -ho diu el nom- és manifestar, és a dir, cridar ben fort -perquè se sentin- conviccions, desigs i sentiments que un poder més fort que la gent que és al carrer impedeix de portar a terme i viure plenament.

La seva força depèn del nombre de persones però també del grau de simpatia que susciti arreu del món mostrant un comportament cívic i explicant amb dignitat i eloqüència per què creu que té tot el dret a allò que reclama.

Parteix sempre de la percepció de patir una injustícia que és impossible resoldre de cap més manera. I sol derivar d'un covat conflicte entre l'statu quo de privilegi que uns van assolir amb violència i la tossuda voluntat dels que el pateixen de treure's d'una vegada el jou de sobre.

Si és modèlica i defensa causes justes, pot ser el millor bateig de ciutadania per a milers d'infants que en comunió vibrant amb els seus pares, amics i veïns s'inicien en política en el seu sentit més noble: el que l'entén com a deure i implicació constant i no pas com a dret a votar de tant en tant per després poder queixar-se com nens aviciats.

Hi poden aprendre que la fràgil llibertat que tenim no ha plogut del cel sinó que la van conquistar les generacions passades jugant-s'hi la pell; i que només en serem dignes si jugant-nos el que calgui, traiem al carrer les banderes que posen al dia els vells ideals perquè les generacions que vinguin puguin ser encara més lliures.

stats