Publicitat
Publicitat

ESMOLET DE PARAULES

Manifestació

És una massiva protesta en una via pública a favor d'una causa política. Normalment té un principi i un acabament, on hi sol haver uns parlaments i s'hi pot llegir un manifest que expressa de manera breu i èpica l'objectiu que es persegueix.

La seva essència -ho diu el nom- és manifestar, és a dir, cridar ben fort -perquè se sentin- conviccions, desigs i sentiments que un poder més fort que la gent que és al carrer impedeix de portar a terme i viure plenament.

La seva força depèn del nombre de persones però també del grau de simpatia que susciti arreu del món mostrant un comportament cívic i explicant amb dignitat i eloqüència per què creu que té tot el dret a allò que reclama.

Parteix sempre de la percepció de patir una injustícia que és impossible resoldre de cap més manera. I sol derivar d'un covat conflicte entre l'statu quo de privilegi que uns van assolir amb violència i la tossuda voluntat dels que el pateixen de treure's d'una vegada el jou de sobre.

Si és modèlica i defensa causes justes, pot ser el millor bateig de ciutadania per a milers d'infants que en comunió vibrant amb els seus pares, amics i veïns s'inicien en política en el seu sentit més noble: el que l'entén com a deure i implicació constant i no pas com a dret a votar de tant en tant per després poder queixar-se com nens aviciats.

Hi poden aprendre que la fràgil llibertat que tenim no ha plogut del cel sinó que la van conquistar les generacions passades jugant-s'hi la pell; i que només en serem dignes si jugant-nos el que calgui, traiem al carrer les banderes que posen al dia els vells ideals perquè les generacions que vinguin puguin ser encara més lliures.

Riure, malgrat tot

Més continguts de

Riure, malgrat tot
PUBLICITAT
PUBLICITAT