16/05/2013

Mikel Urmeneta: "No crec en la parella"

3 min

És mitja tarda. Una aigua, una canya, un sofà dels bons. El sexe obre la conversa: De què ets sospitós al llit? De fer-lo servir poc i malament. Riu i em convida a seguir preguntant: De què més? D'haver fet un trio (i alguna cosa més). Què m'he perdut si no n'he fet cap? No haver-ho provat: s'ha de provar tot. Ell ho fa; s'atreveix amb tot: extrem i arriscat i sempre a punt per parlar-ne amb llibertat, sense tabús, esquivant convencionalismes i formalitats. Té fama de bona persona, generós i geni creatiu: Quin és el moment més productiu del dia? Jo sobretot sóc creatiu quan vaig begut. Riu, com un nen, i s'explica: Encara que no ho sembli, sóc bastant antisocial, però és al voltant de la taula i amb una copa a la mà que es fan grans amistats, idees i projectes que amb constància s'acaben fent realitat: i això és enorme i gratificant.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

NEGOCIS + NIT. Creu en el negoci nocturn: en les juergas , les festes i les casualitats, els accidents feliços i els imprevisibles que fan que passin coses irrepetibles. Fuig de rutines i ritmes diaris: Busques la incomoditat? No: busco la casualitat. Té un to directe però amable; atrevit i sincer: Facturo menys però tinc milions de projectes més. A banda de tenir la seva pròpia empresa, les marques el truquen per animar els seus mercats, pensar idees originals, provocar bon humor i despertar alegria. ¿Estem tan malament com sembla? Sí, estem parats i els mercats tenen actitud: l'optimisme porta a bons resultats; l'actitud contrària porta a la depressió. Què et fa especial, a tu? Tinc més rapidesa creativa i intuïció del que és normal. ¿Intuïció vs. raó? La intuïció és una forma molt complexa de raonament. ¿No penses? No. ¿Mai? No. Si en lloc de la intuïció segueixo la raó, les comparacions i els estudis de màrqueting, tot se'n va a la merda.

CONTROL + DESCONTROL. És un paio atípic, només cal mirar-lo. Especial i espacial en tot. Caràcter, filosofia i costums: li agrada treballar de matinada, estirar-ho fins a les 6 del matí, dormir una estona, llevar-se a fer quatre reunions, tornar al llit, despertar-se per dinar, seguir treballant, una altra dormideta i tornar a la feina. Constantment inconstant. Caos desorganitzat. ¿Una vida descontrolada? Molt i en tot: en els àpats, el dormir, les relacions, tot. S'ha saltat la llei centenars de vegades i recorda amb nostàlgia l'època més canalla : Durant un temps m'agradava molt despullar-me. ¿Al carrer? Sí: al carrer, als bars, als locals, a les botigues, allà on fos. ¿Et molestava la roba? Prefereixo anar despullat que vestit, sí. ¿T'han censurat molt? Ho han intentat, sí. ¿No has cedit mai? No, la llibertat passa per no cedir. ¿T'has drogat molt? Molt no, però ho he provat tot. Quina és la part bona de la droga? La part de la desinhibició. Parla ràpid i és àgil amb les respostes: Vas sempre amb la cinquena posada? Jo sempre dic que sóc un gandul inquiet: necessito relax per unir conceptes i crear.

DONES + DONES. Les dones li encanten: els rotllos i les històries estranyes. Això, unit a la nit, la imaginació, la fantasia i la desinhibició, dóna lloc a històries per no dormir. Si s'ha de quedar amb una cosa es queda amb el gènere femení: amb totes a la vegada. ¿Descartes quedar-te només amb una? Jo no crec en la parella. ¿Et limita? No, crec en la rutina i l'amor es converteix en rutina. En el moment que la intensitat del principi decau, jo em moro de la depressió. Fa una pausa i segueix: El millor de l'enamorament és que dura poc. Fins que trobis la dona de la teva vida? No existeix: jo sóc l'home de la meva vida. Ets feliç? Sí. Però m'ho curro molt. ¿El secret? Voler-ho ser. Llevar-se i dir: avui seré feliç. I què més? La curiositat. El llenguatge de la curiositat pot amb tot. Aquesta és la clau.

stats