CRÍTICATV

El nyap del 'FAQS'

El canvi ni tan sols ha servit per arreglar les transicions de convidats

L'argument d'El Terrat per acomiadar Laura Rosel per reajustar el format del programa, la docilitat de TV3 acceptant-ho i el descobriment dissabte a la nit que el 'Preguntes freqüents' era igual que sempre deixen, ara sí, tota la retòrica de la productora i dels responsables del programa en paper mullat.

Laura Rosel presentarà nits temàtiques i especials a TV3

Havien d’oferir respostes a l’audiència i no generar interrogants sobre les bambolines del programa

Tenint en compte que el de dissabte havia de ser un programa que donés galons a l'arribada de Cristina Puig (que també ha estat víctima del nyap d'estratègia d'El Terrat), va ser un 'FAQS' poc ambiciós de continguts i més aviat avorridot. El canvi ni tan sols ha servit per arreglar d'una vegada les transicions de convidats, sempre confuses i dubitatives, a l'hora de rebre'ls i acomiadar-los de la taula. És més, el màxim espectacle de la nit va venir amb l'esperpèntic candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou. Si l'entreteniment era treure un piano a la matinada perquè cantés Nigel Planer i que Oriol Grau sortís a promocionar la seva obra de teatre (per als amics, el que convingui), vol dir que amb això de l'entreteniment encara han de millorar, perquè va ser caòtic, i Puig semblava superada. Que Quico Sallés aparegués disfressat a explicar l'arxivament de querelles contra els Mossos va desvirtuar la informació.

La principal cosa que se li ha de demanar a Cristina Puig

El 'FAQS' s'ha sabut convertir en referència de la graella. I és influent: ofereix arguments plurals als espectadors, genera un discurs sobre l'actualitat i els polítics n'estan al cas. Presentar-lo, per tant, és una feina d'alt risc en una època políticament convulsa, amb el qüestionament de la tele pública amb interessos partidistes i amb l'independentisme hipersensible i dividit. Si el 'FAQS' ha aconseguit ser un referent és pel tractament que fa de l'actualitat i perquè va aparèixer a la graella com a resposta a una audiència que demanava contingut polític també els dissabtes a la nit i que si TV3 no n'hi oferia fugia a La Sexta.

El 'FAQS' lidera en 'share' però no en espectadors en el debut de Cristina Puig

Més continguts de