OPINIÓ

No et maquilles? Acomiadada!

El TSJ de Madrid ha dictat una sentència curiosa i molt comentada. Una dependenta amb un salari de 800 € i contracte temporal. Fins aquí, cap novetat. Se li entrega la norma de l’empresa, que la informa que ha d’anar maquillada discretament, qüestió ja controvertida. La treballadora acudeix arreglada a la feina però sense maquillar. L’acaben acomiadant als pocs mesos per no maquillar-se. La treballadora, no conforme, reclama que l’incorporin al seu lloc, al·legant que havien vulnerat el seu dret fonamental a la pròpia imatge amb una intromissió il·legítima en la seva llibertat de mostrar el seu físic personal. Et poden obligar a anar arreglada per atendre el públic, però arribar a determinar el nivell de coloret que t’hagis de posar...

El tribunal madrileny dóna la raó a la dependenta i l’empresa es veu obligada a readmetre-la i a pagar-li el salari de tot aquest temps. També afegeix una indemnització per danys morals de 300 € (això als EUA hauria costat un milió...).

M’imagín el director de Recursos Humans de l’empresa escoltant la cançó de Mecano aquella de ‘Maquíllate, maquíllate...’ i reconsiderant la seva política d’imatge i vestuari.

Més continguts de