15/02/2011

No retallem la moral dels mestres

1 min

De les retallades que haurem de fer, em preocupen els danys col·laterals, la retallada de la moral dels professionals. Perquè hi ha feines, i la de mestre n'és una, que requereixen il·lusió, vocació i passió al 200 per cent. Cal que t'aixequis cada matí sent conscient que el futur del país és a les teves aules, en cada criatura. I vull creure que els nostres mestres estan mentalitzats que tot no podrà ser, econòmicament. Però ara més que mai necessiten suport social, propostes de govern clares i lideratges propis en positiu.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Necessiten suport social, perquè el repte s'ha anat complicant, perquè els pares combinem exigència a l'escola amb negligències flagrants en el nostre paper domèstic. No els podem deixar sols.

Necessiten propostes de govern clares, perquè una vegada vam fer reformes a casa mentre hi vivíem, i vaig entendre que tenir paletes i pintors fa la vida impossible. I tantes reformes escolars condemnen els mestres a viure sempre en obres.

I necessiten que escoltem la veu de tots els mestres: cal que trobin vies d'expressió i es facin sentir en defensa dels drets dels nostres fills, que ampliïn lideratges en positiu.

Perquè la retallada hi serà, però si no els ajudem a mirar endavant i a pensar en el projecte educatiu, si només domina el soroll de les queixes, la retallada de la il·lusió d'edu car la pagarem massa cara.

stats