31/12/2010

Nova York com a consol

2 min

La nevada estava anunciada però ningú no estava a punt per al gran col·lapse. La capital del món, quan el temps vol, també es converteix en el caos. Ciutadans i turistes s'enfilen per les parets pel que han hagut de patir en aquestes festes. Era impossible circular, hi ha hagut gent colgada a les carreteres, els tres aeroports de Nova York van tancar alhora, es van cancel·lar més de 5.000 vols i, a part de les famílies que van passar dies a l'aeroport, ara hem sabut que va haver-hi gent que es va passar 11 hores tancada dins d'uns quants avions.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'afectació era tan massiva que els mitjans demanaven que la gent s'abstingués de trucar al telèfon d'emergències perquè no donaven a l'abast. I, al Primer Món, quan les urgències estan desbordades vol dir que res ja no funciona.

Passada la crisi, tothom es queixa del mateix: la manca d'informació. És la paradoxa de l'alcalde Michael Bloomberg, que s'ha fet multimilionari gràcies a les seves empreses Bloomberg News i Bloomberg Radio i que, en el moment que la seva ciutat pateix, no troba els canals per comunicar-s'hi. És curiós. Som al segle XXI, l'era digital ens facilita la vida però el foc, el fred, el vent i l'aigua continuen sent el taló d'Aquil·les dels nostres governants. Ara mateix, a Austràlia, no saben com aturar les inundacions. Aquí, quan li vaig preguntar a José Montilla pel pitjor moment del seu mandat, va tenir la resposta a punt: l'incendi d'Horta de Sant Joan i el llarg període de sequera.

" Piove, porco governo ". I quan no plou, també. Ningú no s'escapa dels estralls dels fenòmens naturals i, abans no comenci el 2011, ja sabem que en algun moment de l'any l'oposició demanarà la dimissió de Felip Puig com a conseller d'Interior.

stats