08/11/2011

'Ocho y medio'

2 min

Ja s'ho veia venir, la sala és plena de gom a gom. Collons de crisi, de dia tothom està ben fotut però quan arriba la nit sembla que ressuscitin. Res, tu, serà qüestió de demanar un gintoniquet per treure's el disgust i assumir que veurà el concert darrere de tot. Triga una mica a tenir-lo a les mans, gràcies a una cambrera molt escotada i molt antipàtica que, com totes les cambreres del món, es distreu fent-la sentir molt invisible. Quan torna de la barra busca el seu metre quadrat en un racó i dedica el primer glop a la cangur que ha arribat tard i a la seva mania de canviar d'opinió sobre el seu vestuari un minut abans de sortir. Ara se n'adona que va massa mudada.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Quan ell surt tot el que veu són els seus cabells mal rentats que li tapen la cara i un nas llarg i vermell. Mira que tenia ganes de sentir-lo però passen les cançons i la cosa no millora. Davant seu hi ha dos exjugadors de bàsquet fent fotos desenfocades amb l'iPhone de manera compulsiva i al seu darrere sent dues cotorres que s'estan explicant la vida com si fossin encara a la perruqueria. No pot més. N'està tan farta que empassant-se la vergonya decideix tirar endavant, fent camí a cops de colze. Quan ja no pot més té un moment de dubte. No es pot moure, està ben enxubada i si li ve el pipí haurà de repartir uns quants mastegots per arribar al lavabo.

I llavors se'l mira, just quan reconeix la cançó que comença a tocar. I el té tan a prop que fins i tot li nota les ulleres de mal dormit. I en sec ja no se sent enxubada ni massa mudada ni emprenyada amb tothom. S'està bevent la cançó, sentint-la a la boca de l'estómac, cantant fluixet, com la gent del seu voltant, aquesta lletra tan trista que parla de goteres d'aigua grisa i d'ocells morts i del mal que fa enyorar el que mai més es tindrà. I quan s'acaba està plorant però és tan feliç que ni se n'ha adonat.

stats