18/04/2012

Oportunistes? Oh, i tant!

2 min

L'Alícia Sánchez-Camacho ha qualificat d'"irresponsables i oportunistes" els que demanen l'abdicació del monarca espanyol, ha declarat el seu "respecte institucional a la seva agenda privada" i ha desitjat "que es recuperi ben aviat". Analitzem-ho.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Entenc que els trobi "oportunistes". Té tota la raó. Ho són. Voler que el rei abdiqui després que s'ha carregat un paquiderm a Botswana és una reacció a uns fets. De la mateixa manera, ella també ha reaccionat a aquesta reacció i, per tant, també és oportunista. I ho és aquest article. I ho és posar una botiga de llaminadures al costat d'un col·legi. Són "oportunistes", doncs. Però són "irresponsables"? Per què? Potser perquè ella deu considerar que sense rei les coses podrien anar encara pitjor que ara. Però això seria molt conformista i poc ambiciós. Fóra equivalent a desitjar que un fill no es faci pipí al llit però no treure-li mai el bolquer per si de cas. (És un símil que sé que comprendrà, perquè, com jo, també és mare i potser, també com jo, llegeix l' Ara Criatures. )

Al contrari del que ella pensa, però, jo no tinc cap "respecte per l'agenda privada del rei", perquè penso que me n'ha de donar comptes. Li pago el palau de Mallorca perquè hi vagi quan toca. I si ara resulta que el palau, en realitat, s'hauria de dir Palau de Paripé, ho haig de saber. I, això sí, com ella, també desitjo que el rei es recuperi ben aviat. Però no en tinc cap dubte, perquè per sort ja ha entrat en vigor el decret llei 1093/2011, que obliga el Sistema Nacional de Salud i les comunitats autònomes "a operar els pacients en llista d'espera en un termini de, com a màxim, sis mesos, sempre que l'operació sigui cardíaca, de cataractes o per implantar pròtesis de maluc o genoll". El monarca deu tenir el CAP a la Comunitat de Madrid i el seu cas entra en un dels tres supòsits.

stats