17/09/2011

Otegi i la immersió

2 min

Mariano Rajoy va ser abans-d'ahir a BCN. Una jornada tan entranyable que encara ara em cauen llàgrimes com gambes de Palamós de l'emoció. Va ser tan bonic veure la societat civil nostrada fent-li una sessió de manicura i pedicura amb final feliç inclòs! I no menys joliua va ser la resposta del futur president espanyol amb majoria absoluta. Pillant el micro, va deixar anar allò que som "imprescindibles per treure Espanya de la situació delicada en què es troba", que som "motor de progrés i benestar", que som "punta de llança" i que si patatim i que si patatam. Però el que em va fer posar els pèls dels genolls de punta de la frisança va ser quan va dir que "la polèmica sobre la llengua s'ha sobredimensionat".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Quanta raó, Don Mariano. És que tenim la pell massa fina. Vostè, que recollia signatures contra l'Estatut a la Diagonal de BCN, i vostè, que va presentar un recurs al Constitucional que ens ha dut a les sentències actuals, sap molt bé de què parla. Vostè, queamb l'inestimable ajut del PSOE, ha omplert els tribunals de gen afí. Vostè, que ha convertit els palaus de justícia en una tercera cambra legislativa on qui pren les decisions són (ai las) els seus afins (quines coses passen a la vida moderna, oi?). Vostè, i tant que la clava quan diu que som uns exagerats! Només cal veure la seva política lingüística al País Valencià i a les Illes Balears.

I ara compto ja els minuts que falten perquè, oh líder carismàtic, vostè ens digui que les reaccions a la sentència d'Otegi també s'han "sobredimensionat". Deu anys de presó per qui intenta que aquest anacronisme anomenat ETA desaparegui d'una santa vegada i que treballa perquè la pau arribi a Euskadi. Fem el fotut favor de no sobredimensionar una sentència cimentada en la independència judicial més absoluta, home!!! Sobretot perquè amb sentències com aquestes, ¿qui necessita majories absolutes?

stats