Publicitat
Publicitat

PROTESTES AL CARRER

Puig, sobre els fets del Parlament: “Els objectius es van assolir, però no podem estar del tot satisfets”

En la seva compareixença parlamentària, el conseller d’Interior reconeix que hi va haver “errors”, però que la màxima va ser actuar amb la mínima violència possible

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha reconegut avui que l’operatiu policial del dia 15 de juny al Parlament va permetre que “els objectius s’assolissin”, malgrat que el resultat fa que “no es pugui estar del tot satisfet”, perquè hi va haver agressions a una desena de diputats. En la compareixença parlamentària que va demanar per explicar els detalls de l’operatiu, Puig ha reconegut: “hauríem volgut que les coses sortissin millor, però també podrien haver anat pitjor”.

El conseller Puig ha defensat l’operatiu, malgrat que ha acceptat alguns “errors”, i ha anunciat adaptacions de les estratègies policials davant el que ha anomenat noves expressions de violència urbana “més sofisticada”, com també més efectius antiavalots. Malgrat que ha reconegut diferències entre els fets del 27 de maig a plaça Catalunya i el 15 de juny al Parlament, ha destacat que en ambdós casos “hi va haver violència: contra els mossos i contra els diputats". Ha assegurat que en tot moment va voler evitar alimentar una espiral de violència, cosa que hauria justificat la moderació de l'actuació policial.

“Lamento profundament les agressions a una dotzena de diputats i la imatge del Parlament sotmès a un bloqueig”, ha admès Puig, que ha promès que dedicarà els esforços necessaris perquè els fets no quedin impunes. Això sí, s’ha erigit com el darrer responsable de l’operatiu, ha entomat crítiques, però també ha llançat reflexions, com que donar “sensació d’empara” social a actes violents sense “aïllar-los” anima els grups violents.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT