06/07/2012

Paquet de mesures amb paper de regal

2 min

Ahir, a l'ARA, llegíem la noticia del nou "paquet de mesures" que diu que prepara el govern central, que inclou tancar televisions públiques (suposo que indígenes). Qualsevol afany de centralitzar afavoreix la ciutat de Madrid, que, com que és i serà la capital del regne, sempre comptarà amb els llocs de treball que generen els ministeris o l'única tele pública tolerable.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El món s'ensorra, i em sembla que és de lògica que se'ns demani als ciutadans per on volem que s'ensorri primer. Hem pagat el retrat de José Bono (82.600) i el d'Álvarez Cascos (190.000), hem pagat el rescat a Bankia (19.000 milions?), la injecció a l'autopista R-2 de Madrid (180 milions de moment), ¿i no podem decidir si volem pagar per veure el Super3? Veient com retallen, el mínim que haurien de fer és preguntar-nos per on volem retallar. ¿Pels sous dels funcionaris i no dels polítics? ¿Volem tancar TV3 i BTV però no el Senat? Volem pagar l'exèrcit? Potser el PER? ¿La família reial sí però la nostra no, perquè no hi arribem? Sí, esclar. Si es fes així, cadascú escombraria cap a casa. Però és que escombrar cap a casa és el mínim que se'ns ha de permetre. És normal que cadascú vulgui no retallar del sector on treballa o que li desperta simpaties. A mi, ves per on, m'interessa més pagar ventiladors de les aules de P-4 que els vestits de camuflatge de l'exèrcit espanyol. (Més que res, perquè no camuflen.)

L'altre dia entrevistaven la Consejera de Presidencia e Igualdad de la Junta de Andalucía i li preguntaven si trobava que els polítics s'havien de rebaixar el sou. Va dir que no "perquè els polítics andalusos són els que menys guanyen d'Espanya". Ah, doncs callo. Naturalment, després va afegir allò que "si els polítics treballessin a la privada cobrarien molt més". A quina privada? Potser hi enviaré un currículum.

stats