30/01/2012

Paramilitar, vine al Zoo!

2 min

Llegeixo a l'edició Catalunya d' El País que Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i responsable de l'Icub, ha fet saber les xifres de visitants de museus del 2011. I no poden ser més optimistes. Segons diu, l'augment ha estat del 5% respecte al 2010, si s'hi sumen "el milió de visitants del Zoo i els 3,5 milions que van visitar els museus amb qui l'Ajuntament manté consorcis".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Trobo genial que el Zoo aporti el seu milió de visitants a l'hora de comptar els éssers que han visitat museus a Barcelona. No és que ens en sobrin, de visitants de museus, de manera que tot suma. Perquè si bé el Zoo no és allò que se'n diu un museu , sí que és una sala d'exposicions. S'hi exposen bèsties vives. I són unes bèsties vives -sobretot les del terrari- que fan les delícies d'alguns ciutadans estrangers residents a Barcelona que, abillats amb pantalons paramilitars, els diumenges a primera hora del matí desafien gentilment la prohibició de donar patates Lays "al punt de sal" als paquiderms. I ho fan amb una energia digna de l'últim lip dub de Ventura Pons.

Jo, de tota manera, si fos dom Ciurana no m'aturaria al Zoo. No podem fer nostres les xifres dels visitants del Museu del Barça, perquè no és municipal, però res no ens impedeix aprofitar les dels visitants del Museu de l'Eròtica, que s'anuncia amb el lema innovador "El plaer de contemplar el que s'insinua" (perquè és millor insinuar que mostrar, com tothom sap) i que exposa, entre altres peces, un membre viril de fusta (cobert d'aquella mica de pols imprescindible per donar-hi un toc de brocanter) de la mida d'un míssil de la Guerra Freda. I la llàstima és que Castellfollit de la Roca no pertanyi a Barcelona, perquè si no també podríem apuntar-nos els visitants -entre els quals m'hi compto- del Museu de l'Embotit. Un museu del qual en destacaria una estança d'entre totes les que té: la de la botiga.

stats