20/08/2011

Polítics bandarres? Societat de bandarres

1 min

Una situació que avorreixo és quan algú m'aborda amb el típic discurs demagog contra la classe política. Que si els polítics viuen al marge de la realitat, que si són uns xoriços, uns ineptes... Els polítics surten de la nostra societat, no són marcians. Han crescut en el mateix municipi que nosaltres, han mamat la mateixa cultura. Són el nostre reflex.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

És cert que hi ha polítics corruptes, de la mateixa manera que hi ha gent -sobretot en petits municipis- que no gosa denunciar-ho, que hi ha empresaris que evadeixen impostos i ciutadans que abusen del subsidi de l'atur o que van pagar en negre part del seu piset a la costa. També hi ha polítics íntegres, de la mateixa manera que hi ha gent que és honrada. A aquells que creuen que els polítics són una elit d'aprofitats els diria que a la immensa majoria dels membres de les elits de veritat -l'alta burgesia- ni se'ls passa pel cap fer-se polítics. Per què ho haurien de fer? Per exposar-se públicament i perdre l'opció de guanyar diners de veritat en el sector privat? Per forrar-te no et fas polític. Encara tenim sort que en la societat de mercat hi hagi persones que actuïn segons uns ideals polítics.

Lamentem que els nostres líders no tinguin millor formació, però només cal donar un cop d'ull al nostre entorn: el nivell d'anglès de la mitjana és penós, a les escoles concertades s'inflen les notes i a més d'una universitat l'exigència acadèmica és qüestionable. L'excel·lència o la manca de qualitat política és responsabilitat de cadascun de nosaltres.

stats