05/07/2011

Preguntem-ho a Rubalcaba

1 min

El senyor Pérez Rubalcaba s'està adaptant al seu nou paper de candidat, i això el duu a emetre declaracions que, en una persona que tothom té per astuta i prudent, resulten un pèl curioses. Fa cosa d'un mes, per exemple, va afirmar que ell sabia com resoldre la relació entre Catalunya i Espanya, sempre cantelluda. I durant aquest cap de setmana, ha assegurat que ell sap què s'ha de fer per crear llocs de feina. Caram.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Si Rubalcaba tenia la solució a qüestions tan difícils com l'atur o el conflicte Catalunya-Espanya, per què no ho deia abans? Si ho hagués fet, a hores d'ara els espanyols viurien contents i feliços, i això permetria que Zapatero s'acomiadés amb el somriure de les grans ocasions, i sobretot, que les expectatives electorals del mateix Rubalcaba fossin substancialment millors que les actuals. Així doncs, per què no ho havia dit abans, home de Déu?

La resposta també és senzilla: no ho havia dit perquè ningú li ho havia preguntat. Recordem que Rubalcaba és un home astut i prudent, i les persones amb aquest natural tendeixen a no significar-se si no són convidades a fer-ho. Lloable discreció. Però bé, ara que sabem que Rubalcaba sap com arreglar aquestes coses tan grosses (aquestes cosotes), és raonable pensar que també deu estar en condicions de solucionar-ne d'altres, com l'escalfament del planeta, la guerra de l'Afganistan o l'envelliment de la població. Sigui quin sigui el problema que us capfica, pregunteu-l'hi a Rubalcaba; ell en té la clau. Ara sí que anirem bé.

stats