‘PÍNDOLA LEGAL’

Pujar al tren fora bitllet: estafa

Una altra vegada amb sentències o processos sorprenents. El 3 de novembre, l’Audiència d’Alacant va resoldre que pujar a un tren sense bitllet era una falta d’estafa i va condemnar-ne l’autora a pagar 180 € de multa. Per l’import, aquests fets han estat qualificats com a falta i no delicte. Per sort per a l’‘estafadora’, el seu acte delictiu va tenir lloc abans de la reforma del codi penal. Ara ja no hi ha faltes i qualsevol estafa serà delicte.

Aquesta sentència resolia un recurs del fiscal, és a dir, per poder multar amb 180 € per pujar a un tren sense bitllet, s’havia hagut d’obrir un expedient judicial penal, citar les parts, realitzar un judici de faltes amb presència d’un fiscal , dictar sentència un jutge, comunicar la sentència a les parts, presentar el recurs el fiscal, resoldre el recurs una magistrada de l’Audiència, que al seu torn ha hagut de comunicar a les parts la seva sentència i ara queda cobrar de la ‘perillosa’ autora els 180 euros. I, companys, rebent citacions per al 2019...

Crec que no confessaré mai en públic que de jove una vegada me’n vaig anar sense pagar d’un bar perquè no m’atenien... Bé, en tot cas, ja ha prescrit.

Més continguts de