02/04/2013

Que voti Espanya, per què no?

2 min

Una de les (moltes i genials) objeccions que han fet servir els espanyols per negar-nos el dret a decidir és que no som nosaltres sols els que hem de votar la nostra independència. També han de votar ells, els espanyols. I jo fins ara trobava que no. Però ja trobo que potser sí. Per què no?

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Fins ara, com potser vostès, jo trobava que demanar que els espanyols votessin si podem o no podem ser independents seria comparable al retrògrad "No et dono el divorci, xata". O seria comparable al fet que quan una dona de Kabul vol divorciar-se, siguin els parents del marit els que decideixen si ho pot fer o no. Una aberració, sí. Però per què no hauríem de comptar-hi, amb aquesta aberració? No ens enganyem. Nosaltres no som súbdits britànics. Som súbdits espanyols. I els que ens haurien de donar el dret a decidir no són britànics. Són espanyols. I els que es quedarien sense la nostra aportació econòmica no són els britànics, són els espanyols. Dic econòmica, sí, tot i que ja sé que, per a Espanya, la principal aportació que fem els catalans és el nostre folklore i la nostra gràcia natural. Els diners només ens importen a nosaltres.

Per tant, potser sí que han de votar en la nostra, diguem-ne, causa. Que votin els andalusos, que votin els castellans. Se sabran els resultats per províncies i estarà molt bé veure'ls. Quin resultat sortirà al País Basc? Que sí o que no? I a Extremadura? La participació superarà la de les pròpies autonòmiques? I per què? ¿Per por de quedar-se sense la mamella (aquesta mamella que s'inventa el nacionalisme pèrfid de TV3)? ¿Per patriotisme espanyol? Per fotre'ns?

Espanya no hauria de tenir problema a acceptar una votació d'aquestes característiques, excepte per una qüestió, que no és menor i que, de moment, no té solució. Nosaltres, els catalans, també hauríem de votar.

stats