Rajoy, el tango i l'hipòdrom

La Gürtel ha provocat una onada d'irritació que el supervivent del PSOE ha sabut capitalitzar

La sessió de dimecres al Congrés va ser d'alt voltatge i un avançament del que es viurà en la primera jornada de la moció de censura que se celebrarà aquest dijous al Congrés. Mariano Rajoy, el registrador de la propietat, l'home tranquil que espera que el temps resolgui els problemes encara que s'acabin podrint, no comptava amb l'impetuós de Pedro Sánchez. L'efecte de la sentència per corrupció de Gürtel ha provocat una onada d'irritació que el supervivent del PSOE ha sabut capitalitzar políticament.

Albert Rivera, crescut en l'anticatalanisme i cada dia més crispat, havia abandonat la bandera de la regeneració i Sánchez se li ha colat, de moment. El resultat de la votació encara és incert. A la Moncloa no dissimulen el nerviosisme i tampoc alguns dels principals empresaris i financers espanyols, que pressionen per un acord que mantingui Rajoy i la prima de risc sota control o condueixi a unes ràpides eleccions on podrien cobrar-se la tan treballada opció per Cs.

Un cop més la decisió està en mans del PNB i el vot no serà fàcil. Si fa caure Rajoy obre la porta a Cs, tret que el PSOE resisteixi sense convocar eleccions, i si el manté, dona suport a un partit corrupte amb un president sense credibilitat i principal responsable de la crisi catalana. Rajoy ahir feia cara de circumstàncies o, per dir-ho d'una altra manera, semblava escoltar amargament, en bucle, Gardel i la seva derrota a l'hipòdrom "por una cabeza".

Més continguts de