02/02/2012

Ricky Rubio

2 min

Va ser horrible. Durant unes hores, a la web dels Minnesota Timberwolves, tothom (inclosos els nens) hi va poder veure una bandera catalana al costat de la foto de Ricky Rubio. Per sort, els periodistes del Marca i d' El Mundo vigilen el món a nivell heràldic i de seguida van aconseguir que canviessin la bandera pecaminosa per una d'espanyola. El mal, però, ja estava fet.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

De tota manera, voldria aprofitar per demanar un últim esforç als dos diaris de referència. Els errors i les ficades de pota no s'han acabat, per desgràcia. Al costat de la foto de Ricky Rubio hi ha una foto de l'altra estrella de l'equip, el porto-riqueny Barea. I al costat d'en Barea hi ha la bandera de Puerto Rico. I no, no dic que hi hagi d'haver la dels Estats Units. També hi hauria d'haver l'espanyola.

Recordem que Puerto Rico va ser envaïda pels Estats Units i es va declarar "Estat Lliure Associat als Estats Units d'Amèrica", una denominació que el congrés nord-americà no accepta, perquè el considera "un territori organitzat amb unes relacions especials". A Puerto Rico s'hi han fet diversos referèndums per demanar als ciutadans que triïn què volen ser: quedar-se com estan, convertir-se en un estat més dels Estats Units o declarar-se independents. I sempre han triat l'opció de quedar-se com estan, cosa que demostra, com diu la dita, que Déu dóna baguets a qui no té queixals. Ja m'agradaria a mi que em preguntessin si em vull quedar o no com estic en algun referèndum (que no fos el de la reforma de la Diagonal).

Però en aquests referèndums que s'han celebrat a Puerto Rico (i que són directament impugnables) hi faltava una quarta opció. L'opció que tothom, en massa, hauria votat: la de tornar a ser colònia espanyola. I les colònies espanyoles, com hem demostrat gràcies a Ricky Rubio, no tenen sinó la bandera dels seus colonitzadors.

stats