Publicitat
Publicitat

LA LLAMBREGADA

Sembla que alguns han passat (massa) la ITV

Reconeguem que batejar com a "cas Campió" un presumpte afer de corrupció demostra un sentit de l'humor, com a mínim, digne de ser considerat. "I a què ve això de citar el cas Campió?", es pregunta potser ara vostè. Bé, és que resulta que una de les seves branques porta directament a les concessions de la ITV a Catalunya. (Per cert, últimament alguns temes tenen unes branques ben interessants. No ho sé, així de sobte se m'acut el Palma Arena, que ha derivat en me'nDuc de Palma.)

Com que de moment tot està encara en procés d'investigació i no han aparegut (encara) proves concloents, m'oblido del tema polític. Bàsicament perquè 1) molts mitjans van imputar abans-d'ahir una persona que sembla que només és testimoni, amb aquella pressa que tenim els periodistes a equivocar-nos els primers, 2) els dos grans partits ja es llancen els solets el tema pel cap i no necessiten ajuda de cap humil ajuntalletres, i 3) encara recordo el cas Pretòria, amb 15 guàrdies civils barrant el pas a l'ajuntament de Santa Coloma per acabar enduent-se una carpeteta i dos retoladors usats. El que m'interessa, però, és el tema ITV com a concepte.

Està molt bé que, per millorar la seguretat viària, s'obligui els vehicles amb una certa vida a passar una revisió. El que passa és que la broma genera un negoci de 60 milions d'euros anuals que fins fa no gaire estava en mans d'un monopoli i que ara, després que hagin passat moltes coses estranyes com la que ens ocupa, ho controla un semimonopoli. Pregunta: ¿no seria millor repartir entre més gent aquest gran negoci que genera uns beneficis monstruosos? (Per cert, la revisió sembla com la que et fan per renovar-te el carnet de conduir: "Vagin passant i no se m'entretinguin".) Què tal donar la ITV a desenes de tallers homologats? Encara que sigui només per evitar a alguns les temptacions d'intentar pillar aquests 60 milions...

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT