30/07/2011

"Soccer is for losers"

1 min

Ara que el Barça està de gira pels Estats Units, em plau transcriure el moment estel·lar d'una conversa que vaig sentir fa poc en una cafeteria de Washington. Al meu costat, un noi que prenia un refresc amb uns joves latinos explicava que ell seguia fidelment els resultats de la lliga mexicana de futbol. Una noia de la colla va reaccionar així: " Bah! Soccer is for losers! A mí me gusta el béisbol ". Traduït amb el seu significat complet vindria a ser: "Però què dius! El futbol és per a perdedors. Per ser algú en aquest país, millor el beisbol".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El futbol als EUA és un esport consolidat per a la formació física escolar i com a esport femení d'alt nivell. A part d'això, només a quatre esnobs dels barris rics de les grans ciutats, i sobretot a la immigració llatina, els atreu com a espectacle mediàtic.

Coincidint amb la meva estada a Washington, els mitjans de Barcelona van anunciar que als EUA la revista Newsweek dedicava la portada d'aquella setmana al Barça. La notícia em va sorprendre: per què la directora de Newsweek es devia voler immolar apostant pel futbol com a principal ganxo informatiu? Vaig dirigir-me a un quiosc i, of course , el Barça no apareixia a la portada de la revista. Havia estat una confusió: era a l'edició europea de Newsweek -lectura d'aeroport- que sortia el Pep team en portada. Encara m'hauria meravellat més que, tal com prometien els diaris de casa nostra, Barack Obama hagués rebut el Barça a la Casa Blanca. Si això passés, em faig culer. Paraula de perico.

stats